Individuele Coaching:

Persoonlijke ontwikkeling en professionele groei...

Weet jij diep vanbinnen dat er meer in jou zit, maar dat er iets is dat je tegenhoudt? Dat je vastloopt, waardoor je niet doet wat je het liefste zou doen (privé en/of op het werk)…

Misschien merk je dat je:

 • Al een tijdje onrust of stress ervaart, waardoor je niet of nauwelijks nog kunt genieten/ontspannen.
 • Jezelf regelmatig afvraagt wie er eigenlijk op jou zit te wachten. Of: waar je nu echt goed in bent. Of: wat goed is voor jou en wat jij wilt.
 • Dat je bij het nemen van een beslissing vooral bedénkt (ratio) wat goed is in plaats van aandacht te besteden aan wat goed vóélt.
 • De mening van anderen stiekem belangrijker vindt dan jouw eigen onderbuikgevoel.
 • Geen voldoening of onvoldoende energie uit jouw werk haalt.
 • Jezelf alsmaar moe of uitgeblust voelt en nauwelijks nog aan leuke dingen toe komt.

Goed nieuws!
Als je deze signalen (h)erkent, dan kun je er ook iets mee! Sterker, het is een belangrijke stap op weg naar datgene waar jij eigenlijk zo naar verlangt. Wat heb jij nu nodig?

STEL JE EENS VOOR…

Dat jij:

 • Meer rust en ruimte voor jezelf zou hebben, zodat je voldoende energie hebt voor de dingen die je doet. En voor de mensen die belangrijk voor jou zijn.
 • Dat je de wereld krachtig en vol zelfvertrouwen tegemoet treedt, omdat je weet wat je kunt/wilt en wat goed is voor jou.
 • Op een andere manier met je gedachten kunt omgaan en je beter voelt wat jij nodig hebt.
 • Krachtige, eigen keuzes durft te maken en grenzen durft te stellen zonder dat je je laat leiden door negatieve emoties (boosheid, schuldgevoel, schaamte of verdriet) over jezelf of richting anderen.
 • (Weer) plezier beleeft aan de dingen die je doet (privé en/of op het werk).
 • Jouw dromen/verlangen kunt waarmaken (terwijl je ze nu nog als onmogelijk beschouwd).

Hoe zou dat zijn voor jou?

ALS JE DOET WAT JE DEED, KRIJG JE WAT JE KREEG

Iedereen doet zoals hij/zij doet, omdat we dat zo hebben geleerd of meegekregen. Die terugkerende reacties, emoties en manier van handelen noemen we patronen.

Het kan zijn dat een patroon dat eerder werkte nu niet meer voor je werkt – en dat je daarop vastloopt. Bijvoorbeeld omdat je nog niet weet hoe je het anders kunt doen of gewoonweg nog niet anders kán. Het is zelfs heel goed mogelijk dat je nog niet doorhebt hoe dat bij jou werkt en wat je zelf kunt doen (of leren) om te krijgen wat jij nodig hebt.

Daar help ik je met alle liefde bij!

INDIVIDUELE COACHING: HOE HET WERKT

Intakegesprek
Eerst bespreken we wat jouw coachingsvraag is. Wat wil je helder krijgen? Wat is jouw grootste verlangen? Wat heb je nodig? Op basis hiervan formuleren we jouw doel, stellen we een plan op en maken we hierover heldere afspraken.

Coachgesprekken
Aan de hand van jouw coachvraag onderzoeken we samen wat jou drijft, wat jouw leven waardevol maakt en hoe je wilt zijn als individu en in het contact met de ander. We kijken naar de talenten die je kunt inzetten en we leggen eventuele belemmerende patronen bloot.

Uiteraard bespreken we wat je kunt doen om verder vorm te geven aan jouw grootste verlangen. En: dat ga je ook dóén! Je leert anders denken en doen én zult ervaren wat voor jou werkt en wat niet.

Aantal coachgesprekken: gemiddeld 5 tot 8 (á 75 minuten).

Verbinding tussen theorie en praktijk
Ik maak gebruik van verschillende werkvormen en methoden, afhankelijk van jouw vraag en behoeften. Ik haal mijn inspiratie uit o.a. de Acceptance and Commitment Therapy (ACT), Mindfulness programma’s MBSR en MBCT, TGROW, Voice Dialogue, associatiekaarten en de Kompasvisie.

Coachfinder
Ik ben één van de kwaliteitscoaches van Coachfinder, een initiatief van Psychologie Magazine. Bekijk mijn persoonlijke Coachfinder-profiel.

Treat yourself as you would treat a good friend.

NU JIJ!

Is hulp vragen moedig, spannend en (daad)krachtig? Absoluut!

Met het inschakelen van hulp doorbreek je je eerste belemmerende patroon van het zelf op willen lossen.

Het blijkt vaak de belangrijkste stap op weg naar jouw mooiste leven.