Bosbanjeren

Bosbanjeren in Ermelo

Ga je mee bosbanjeren?

Verlang je naar minder moeten en meer mogen, letterlijk in beweging komen en stappen zetten, een frisse neus, de wind door je haar, ontspannen door je in te spannen, nieuwe mensen ontmoeten uit je eigen regio?

Je woont net als wij vlak bij de bossen van Ermelo.

Je neemt je vaak voor om te gaan wandelen of wat vaker naar buiten te gaan.

De frisse buitenlucht en de schoonheid van het bos trekt je aan.

Maar het komt er niet van. Te druk. Je geeft het geen prioriteit of je vindt de drempel om alleen te gaan wandelen nèt te hoog.

Of je bent al best graag mindful bezig, mediteert ook met regelmaat. Je houdt van afwisseling en zou ook graag eens buiten oefenen in de zon of lekker in het bos.

Zin om samen met anderen weer eens te ervaren wat ongedwongen wandelen in het bos voor jouw lichaam en je geest kan doen?

Ga ook mee Bosbanjeren!

Wij zijn Marian en Brigitte. Marian ken je misschien al van haar Mindfulnesstrainingen of een 1 op 1 coach traject in Ermelo en Brigitte van haar Slowruntrainingen.

Met Bosbanjeren gaan wij Mindful wandelend de Ermelose bossen door. Genieten van het moment. Wat hoor, ruik en voel je tijdens het wandelen? De temperatuur van je lichaam, de geluiden van ritselende bladeren, een blaffende hond, pratende mensen, een regendruppel langs je gezicht, de zon op je huid, de wind door je haren. Sporen van dieren in het bos. Kleuren, geuren, texturen. Loop je je eigen tempo of ben je je de hele tijd aan het aanpassen? Hoe is het om stil te staan na het lopen? Kun je rustig door blijven ademen? Als je je nieuwsgierigheid aanzet, kun je veel ontdekken en misschien ervaar je een heerlijk niets. Gedachteloosheid, go with the flow. Je ziet het wel. Overgave.

Onderweg doen we samen ademhalings- en ontspanningsoefeningen en lezen inspirerende gedichten voor. Banjeren staat voor ons voor ont-spannen, ont-moeten, onze zintuigen aanzetten, in beweging komen èn op tijd een pauze nemen. Met andere woorden goed voor jezelf zorgen. We starten bij het Indianenbos in Ermelo. Het gebied kennen we allebei goed en al banjerend zien we onderweg waar we uitkomen en gaan we volop genieten van het moment.

De serie sluit aan bij de Aandacht voor jezelf meditatieuurtjes op de maandagavond. Die staan meer in het teken van binnen zittend en liggend mediteren of een korte bewegingsoefening met aandacht. De bosbanjertochten zijn wat actiever en vinden plaats in de buitenlucht. We komen letterlijk in beweging, gaan spelen met tempo, grenzen, bewegen en stilstand. Ook een fijne vorm om te observeren. Wat merk ik op aan gedachten, gevoelens en sensaties in mijn lichaam. Hoe kan ik goed voor mezelf zorgen.

Wij bieden Bosbanjeren aan in een serie van drie bosbanjertochten. Je kunt je ook aanmelden per wandeling.

Waar?: Parkeerplaats bij het Indianenbos Ermelo

Wanneer?: Woensdag 29 Maart | 5 april en 12 april 2023 19.00 – 20:30 uur

Jouw bijdrage?: € 45,= voor de serie van drie wandelingen, 1 strip per wandeling van de banjeren.com strippenkaart of €17,50 per losse banjertocht.

Aanmelden kan door een berichtje te sturen naar marian@banjeren.com